3 Ağustos 2010 Salı

Ay Liv İn İngiliş

Bir arkadaşım var, tabii ki "sadece" bir arkadaşım yok da...
Neyse işte bu vatandaşın Facebook denilen alemdeki bütün durum bildirimleri İngilizce. Hani alıntı falan yapıyor desen, o da değil. "It's so boring today that I'm parmaklaying myself." gibi hayatından, hiç kimsenin umrunda olmayacak kesitlere yer veriyor.
Bu yetmezmiş gibi bir de ablası var yurtdışında yaşayan, o da sürekli İngilizce yorum yazıyor: "Vazelin is good for it bro." falan diye. Sonunda çocuk da "Thnx sis!" yazıyor, muhabbet bağlanıyor.

Başka bir arkadaşım da gayet Konyalı olması rağmen, geçenlerde İstanbul'a gelen Şevki Teyze kılıklı annesinin Kız Kulesi önündeki fotoğraflarından albüm yapıp adını "My Sweet Family" koymuş.
İngiliz Kraliyet Ailesi sanki mübarek!

Gün gelip de gemileri yakacak kadar dellendiğimde bunlara yazmak istediğim tek bir cümle var: "Ananızı İngiliz mi sikti?"
Evet, bu kadar amiyane ve net bir şekilde sormak istiyorum.

10 yorum:

publisher dedi ki...

ben geçen gün birine dellenip "çok kıskanıyorum seni cnmsss" yazdım, engelledi beni. "çok kırıldımmm :(((" demek istedim, diyemedim, diyemedim...

Fifi Croissant dedi ki...

en güldüğüm blogger'lardan biri olduğunu yazmış mıydım hiç?

Jane Jones dedi ki...

@publisher kendisi kaybeder tımam mıaa! neyse ki hakkında hayırlısı olmuş. :)

@magissa hayıır :) eğer yazılmış olsaydı ben şu an olduğumdan daha şımarık olurdum :)) sizi de yerde ararken gökte buldum valla. ne zaman bloggera girsem, belki blogu açmıştır diye kontrol ediyordum. mail atmak istedim, adresi de bulamadım. içime dert olmuştu. o yüzden sevincim çifte kavrulmuş oldu.

depik dedi ki...

you are crazy sis! i love you

Erdo dedi ki...

"fuck your black ass" de geç anca ondan anlar bu gibiler.

Jane Jones dedi ki...

@depik ay levye bro!

@ErDo böyle amiyane tabirleri anlamayabilirler, ben onlara yaraşanı yapıp shakesphere'den örnekler sunmayı düşünüyorum. adamı dövmekten beter eder anlayacağım derken. :)

AOE dedi ki...

this is a book

Jane Jones dedi ki...

hell yeah!

Adsız dedi ki...

amiyane olmasada:) açıkça.. geçenlerde markette bir hanım teyzemizi haşladım, bay bay de abiye bay bay de ablaya dedikten sonra ufaklık anlamasada ahalinin anlayacağı dilden güle güle dedim hanım teyzemize! bay bay ne demek yahu!!!

Jane Jones dedi ki...

yabancı bakıcılar tutup çocuğunun türkçe'den önce ingilizce öğrenmesine sebep olan pek elit ve zeki ebeveynlere kıyasla masum kalmış bu hanım teyze :)