4 Ocak 2010 Pazartesi

Uçuş İzni

Hayatımında hiç başarısız olmadım. Tabii bunda başarısız olacağımı anladığım anda sıvışmamın payı büyüktür. Zaten sorun da bu: Kaybedeceğimi düşündüğüm oyuna girmiyorum. Böylece oyunu kaybetmiyorum.

İlk bakışta kolay ve sorunsuz bir hayat gibi görünse de ben "ortalama"yı yaşıyorum. Sürekli zaman kaybediyorum. İşin kendini tekrarladığı nokta ise zamanla tembelliğe alışıp oyundan daha çok kaçmam; kaçtıkça tembelleşip tembelleştikçe kaçıyorum.

Hayatımın beşte birini bu saçma kovalamacaya harcayıp dere-tepe düz gittikten sonra bir arpa boyu yol gittiğimi farketmek silkelenip kendime gelmem gerektiğini düşündürüyor.

Bir de ataletin bu saten nevresim ile kaplı kuştüyü yorganını üstümden atabilsem...

9 yorum:

onkaplan dedi ki...

sana recete olarak manowar-heart of steel yaziyorum, gunde 3 doz sozleriyle beraber dinlersen atalet matalet kalmaz...

Jane Jones dedi ki...

peki doktor bey :) pazartesi diyetle beraber başlıyorum. :P

Jane Jones dedi ki...

saat neredeyse 3 oldu ve ben yapmam gereken hiçbir şeyi yapmaya başlamadım. aklıma bu tavsiye geldi. parçanın güzelliğini bir kenara bırakırsak beni anca queen, bedük, mika gibi bir şeyler gazlarmış onu farkettim. bu şarkı dinginleştirdi beni, boynum büküldü, yapıştım iyice sandalyeye. :)
son olarak bir şey daha farkettim ki ben bu amcaların konserine gideceğim söylemesi ayıp. playlist ne olur acaba? ona göre birkaç şarkı dinleyeyim de el çırpayım konserde. :P

depik dedi ki...

o zaman ben de cankan'dan yaranamadım'ı veya salim'den alo'yu tavsiye ediyorum. hayatın anlamını buşmaya çok yaklaşırsın. tam bulamazsın ama. onu bulmak için mustafa topaloğlu dinlemek lazım. hnüz buna hazır değilsin.

Jane Jones dedi ki...

çocukken gerçekten uzaylı olduğuna inanacak kadar saf bir hayranıydım. sen giderken biz dönüyorduk arrrkadaşıım! :P hayatın anlamını bulmuş biri olarak çıtamı daha da yükseltemiyorum. benim işim de zor canım!

onkaplan dedi ki...

felsefe yapma! don't filozofi!

peki felsefe yapma sarkisindaki bu "don't flizofi" lafının "don't filzof i" gibi bir cift anlam tasimasi da mustafa topaloglunun hayati gercekten cozdugunu gostermez mi?

manowar playlisti icin 2005 istanbul manowar konseri playlistine bakabilirsin, internetin cesitli koselerinde mevcut! ama daha iyisi ben sana bir recete daha yazayim bir ara, elzem manowar eserleri seklinde

Jane Jones dedi ki...

mustafa topaloğlu hakkında polemiğe bile girmem, o kaddar yani!

reçete fazla ağır olmasın ama... yaş geçti artık kafam kaldırmıyor yavreeem. :)

onkaplan dedi ki...

o zaman slowlarindan yaziyorum. yalniz dosya isminin "yabanci slov" olmasi lazim, baska turlu tad alamazsin...

1. master of the wind
2. kingdom come
3. swords in the wind
4. mountains (all time feyvirit)
5. dark avenger (bu biraz sert ama orson wells'le beraber soyluyolar)

Jane Jones dedi ki...

yabancı rok slov olsun bu. yabancı slovda careless whisper, hotel california falan var şimdi karışmasın :P